Humanitarni koncert za Arnelu Ljubijankic u Restoranu “Oaza”

Svoju odlučnost i želju da pomognu sugrađanima u nevolji Cazinjani će imati priliku potvrditi još jednom. Za sutra je zakazan veliki humanitarni koncert čiji je prihod namijenjen za liječenje Arnele Ljubijankić. Koncert će se održati u Restoranu ”Oaza” a učešće je najavio veliki broj cazinskih ugostitelja i čak četiri lokalna benda.
Humana akcija za prikupljanje 75 hiljada švicarskih franaka potrebnih za liječenje Arnele Ljubijankić ne jenjava. Iako je do sada sama stajala na čelu akcije, zbog pogoršanja zdravstvenog stanja Arnela je prošle sedmice smještena u Kantonalnu bolnicu gdje se i danas nalazi.
Umor i velika posvećenost akciji za prikupljanje novca za operaciju u Zurichu uzrokovali su pad energije zbog čega se prošlog ponedjeljka njeno zdravstveno stanje naglo pogoršalo.
Kao što je to radila i tokom cijele akcije za prikupljanje potrebnih joj sredstava za liječenje, Arnela se svim snagama i ovoga puta nastoji oporaviti. U današnjem telefonskom razgovoru s njom doznajemo da je znatno bolje, pomoću hodalice svakodnevno vježba hodanje i s radošću očekuje vijesti o toku akcije i pripremama za održavanje koncerta čiji je prihod namijenjen njoj.
Arnelin odlazak u Švicarsku zakazan je za 23.novembar, a operacija bi trebala biti izvedena tri dana kasnije. Za to nedostaje još 10-ak hiljada maraka, koje su Cazinjani odlučili prikupiti na velikoj humanitarnoj večeri zakazanoj za sutra u restoranu ”Oaza”. Organizatori su Udruženje mladih ”Cazin-net” i Udruženje oboljelih od malignih bolesti naše općine uz medijsku podršku RTV Cazin. Učešće u koncertu najavilo je nekoliko cazinskih ugostitelja, koji će uz pratnju čak četiri benda, pokušati izvesti najbolje zabavne i narodne hitove. Bendovi koji će zabavljati publiku su: Unski biser, Hari i Besko, Rale i Đuma i Jasko i Nihad, a kroz veče će vas svojom dovitljivošću, šarmom i govornim umijećem voditi Kenan Alagić.

Uz dobru muziku i zanimljive interpretacije naših ugostitelja predviđena je i tombola, a sav prihod od ulaznica, čija je cijena 10 KM, kao i od prodanih tombola, te 1.000 KM donacije vlasnika ”Oaze” biće uplaćeni na Arnelin žiro-račun.
Želite li i vi biti dio ove nezaboravne večeri i time pomoći Arneli, svakako dođite u Restoran ”Oaza” na Maloj Lisi u petak, 31.oktobra od 20 sati a rezervacije možete izvršiti na broj 514-801. Ako ćete iz bilo kojeg razloga biti spriječeni da dođete, Arneli možete pomoći i kupovinom ulaznica na štandu Udruženja mladih ”Cazin-net” koji će sutra biti postavljen ispred Gimnazije ili uplatom donacija na žiro račun: 183 08 0000 0000 805 kod Una banke Cazin.
                                                                                                www.cazin.net

Komentariši