Jos jedan humanitarni koncert za Arnelu Ljubijankic uspjesno zavrsio!

Cazin je još jednom pokazao da je grad humanih i dobrih ljudi, koji pored svih svojih obaveza mare za život mlade Arnele Ljubijnakić. Naime, kao što smo i najavljivali „U.M. Cazin.net“ u restoranu „Oaza „ organizirao je humanitarni koncert, čija je osnovna svrha bila sakupljanje novca potrebnog za Arnelinu borbu protiv tumora. Već u 21:00 sat, restoran „Oaza“ bio je pun, a atmosfera uz četiri cazinska benda i cazinske ugostitelje rasla je iz minute u minutu. Naše udruženje je organiziralo i prigdonu tombolu, koja je naišla na dobar odaziv kod prisutnih gostiju. U toku dana , aktivisti „Udruženja mladih Cazin.net“ postavili su štand na dobro znanom mjestu , ispred Gimnazije, gdje smo uspjeli prodati nešto ulaznica, ali i prikupiti tombole, koje su za nekolio satii dodjeljene na koncertu. Kako Arnela trenutno u Kantonalnoj bolnici, nije mogla prisustvovati lično prisustvovati ovoj veličanstvenoj humanitarnoj večeri,ali su se aktivisti potrudili sve zabilježiti, kako bi Arnela mogla vidjeti koliku su joj ljubav poklonili Cazinjanke i Cazinjani. Još jednom moramo se zahvaliti svima koji su se zaustavili pred našim štandom i koji su došli u „Oazu“ i na taj način pridonijeli, nadamo se, skorašnjem ozdravljenju naše prijateljice. Hvala u naše i Arnelino ime…                                                            www.cazin.net

  03.11.2008.- "Sakupljeno 6.170 KM – bilans je humanitarne večeri za Arnelu Ljubijankić, organizirane u petak u restoranu ”Oaza”. Do ukupne svote, neophodne za njeno liječenje, potrebno je još nepunih 4.000 maraka.
   Gotovo 400 građana odlučilo je u petak podržati 19-ogodišnju Cazinjanku Arnelu Ljubijankić i omogućiti joj završetak akcije za prikupljanje potrebnih joj sredstava za liječenje. Veliko humanitarno veče, održano u Restoranu ”Oaza”, dalo je očekivani rezultat. Od prodanih ulaznica, tombola, te uz 1.000 maraka donacije vlasnika ”Oaze”,  tu je noć prikupljeno ukupno 6.170 KM.
Do ukupne svote, koja je neophodna za Arnelinu operaciju i postoperativno liječenje u Cirihu a to je, podsjećamo, 75.000 švicarskih franaka, potrebno je još nepunih 4.000 maraka. Na račun Klinike, u kojoj bi operacija trebala biti izvedena, jutros je uplaćen avans od 55.000 franaka. Operacija je zakazana za 26. novembar, a Arnela bi trebala u Švicarsku otputovati tri dana ranije. Ona se još uvijek nalazi u Kantonalnoj bolnici, a u današnjem razgovoru s njom doznajemo da stanje ide na bolje.
   Niste li se još uvijek uključili u ovu veliku humanu akciju, sada je prava prilika da se potrebnih još 4.000 maraka prikupi u što kraćem roku.
   Podržite Arnelinu hrabru borbu i imajte na umu da je njen ulog sami život."
www.rtvcazin.ba

Komentariši